Ta vara på din trädgård!

Nu är sommaren här, och med den brukar även lusten att fixa till sin trädgård och sin uteplats med nya möbler, växter och annat skoj infinna sig. Det är verkligen härligt att ha en egen trädgård, och något man verkligen bör värdesätta och ta hand om. Med lite mysiga möbler och andra inredningsdetaljer kan ju ens trädgård eller uteplats bli som ytterligare ett ”rum” till sitt hem.
 
Barn badar i balja

Fina möbler och sköna bad

Något som skapar en mysig känsla i trädgården är att skaffa några sköna sittmöbler, där man kan äta middag, ligga och läsa eller varför inte lyssna på Sommar i P1? Man behöver inte köpa de klassiska, ärligt talat ganska tråkiga, trästolarna som är så vanliga i svenska trädgårdar. Numer finns roligare alternativ som mer ”lounge-aktiga” soffor och fåtöljer som är anpassade för utomhusklimat. Dessa är både bekväma att sitta i och fina att se på. Tillsammans med ett stort bord kan man njuta av många trevliga grillmiddagar i dessa möbler! Annat man kan göra för att piffa till sin trädgård är att dekorera terrassen eller altanen, om man har en sådan, med växter av olika slag. Beroende på vilken stil du själv föredrar kan du utsmycka verandan med antingen stilrena bonsaiträd, piffiga pioner eller varför inte riviga rosor?

Om du vill slå på lite extra, och verkligen unna dig och din familj något, kan ni investera i en härlig badtunna för utomhusbruk. Dessa kan man njuta av såväl på sommaren som på vintern – under de varma månaderna kan man ta sig ett uppfriskande dopp här medan man under vintern kan ta ett hett bad under bar himmel. Garanterad mysfaktor!

Scroll to top