Luftig inredning på modet

luftig inredning

Det hetaste just nu när det kommer till inredning och liknande är att det ska vara luftigt. Länge har man pratat om ljust och fräscht men inte fokuserat så mycket på det här med att det ska vara luftigt, men det är vi väldigt noga med nu för tiden. Vi vill inte ha något instängt och begränsat i våra hem.

Ja, det här med att inredningen ska vara luftig är något som syns på väldigt många platser och i de flesta tidningars inredningsavdelningar kan du läsa om hur man inreder luftigt, och hur mycket folk tycker om det. Dagens Nyheter har skrivit om det, och även Expressen har en artikel där de intervjuar ett par som skapat ett rejält luftigt hem åt sig själva. Även Aftonbladet har skrivit om det här med luftig inredning, och de lyfter i den här artikeln fram en ombyggnation som verkligen var speciell:

Taket var sänkt, stuckaturen bortsliten och väggarna täckta med vävtapet i sann 70-talsanda. Marcus och Niclas tog sig an en sönderrenoverad 1800-talsvåning och skapade en luftig lya för två.

Det finns många olika saker man kan tänka på när man ska skapa ett luftigt hem. Det handlar om att se saker för vad de är, och fråga sig själv om det kan finnas bra alternativ för att skapa ett mer öppet och luftigt hem. Om du har ett hem med flera våningar har du säkerligen en trappa där, och en trappa är något som verkligen kan skapa instängdhet eller öppenhet beroende på hur man hanterar det. En spartrappa är ett fint alternativ som släpper igenom ljus och luft, och en öppen bokhylla är även det en väsentlig del i luftig inredning.

Scroll to top