Fräscha upp möblerna innan flytt

gör ren soffaNär man flyttar kan det kännas lite vemodigt att slänga in sina gamla smutsiga möbler i den nya fräscha lägenheten. Det gamla smutsiga släpas med och den rena känslan som fanns när man var och kollade när den var tom är plötsligt borta. Det man då kan göra är en möbelrengöring av alla möblerna för att få en fräsch känsla i hemmet.

Men man ska däremot vara försiktig med möbeltvätt så att man inte förstör materialet som möbeln består av. Här kommer några tips som kan vara nyttiga inför den kommande rengöringen:

  • Läder, alla lädermöbler kräver speciell rengöring, det finns även olika typer av skinn som också kräver speciell hantering. Lädermöbler måste skötas kontinuerligt för att behålla sin look, tvätta möbeln försiktigt och använd inte starka rengöringsmedel, skrubba inte, eftertorka sedan så gått det går.
  • Tygmöbler kan vara lite mer knepigt då det suger upp alla vätskor, dammsug möbeln och avlägsna fläcken direkt när den uppstår, oftast räcker det med ljummet vatten och papper. Vin som kan vara tuffare att få bort tas bort med en speciell lösning på hälften vatten och hälften vinäger. Annars är det vatten och lite tvål som gäller på envisa fläckar.
  • Trämöbler skall inte utgöra ett problem så länge de är slipade och tillåter en avtorkning, torka gärna med lite såpa för en fräsch doft och en mild rengöring.

När flyttlasset går

Du har ägnat en hel del tid på att göra ren dina möbler och se till att de håller sig rena hela flytten in i det nya hemmet. Glöm inte att skydda möblerna, exempelvis med en matta som kan hängas över eller läggas under möbeln. Soffan kan man plasta in för att skydda mot att den skulle få olja eller annat på sig som sen är omöjligt att få bort. Om ni anlitar flytthjälp så betona det arbete ni nyligen lagt ner på att tvätta ert möblemang. Om du satsat mycket tid på att tvätta möbler och det inte finns någon energi kvar till flyttstädet så kan du kontakta http://www.flyttstädningistockholm.nu/ och få hjälp med städet. Enkelt och smidigt kan du då flytta in i det nya hemmet och lämna det gamla bakom dig.

Scroll to top