Lys upp hemmet

Höstens mörker och kyla är här och det innebär att vi stannar mer inne och behöver allt ljus vi kan få när vi befinner oss inomhus. Då är det bra om man har rätt belysning, som kan skapa stämning och värme i hemmet.

För bara en månad sedan fick vi säga hejdå till sommaren och hej till hösten. I slutet på september fick vi lägre temperaturer i hela landet, efter en riktig rekordsommar vad gäller värme, kan man läsa i Göteborgs-Posten. I och med höstens intåg innebar det också ett intåg för mörkret. Från och med nu, och i några månader framåt kommer vi behöva något annat en sol att lysa upp våra dagar, och framförallt våra hem.

Vill man ha lampor som håller god kvalitet och har en lång hållbarhet bör man investera i LED-lampor. De finns att hitta här http://spotiled.se/. Det finns en hel del tips och trix att tillgå för att lysa upp hemmet på rätt sätt. I Helsingborgs dagblad tipsar man om att man kan ta bort taklampan helt om den inte sprider ett bra allmänljus. Man kan även gömma stökiga delar av huset genom att belysa något annat i rummet så att blicken dras ditåt. Några andra saker man kan göra för att skapa effekt med ljuset är att jobba med skuggor och leka med färgade filter i sina ljuskällor. På så sätt kan man enkelt skifta stämning. När det kommer till starka lampor bör man inte placera dem över huvudhöjd, då bländar de bara.

Förutom att skapa ett snyggt hem, kan lamporna förbättra livkvaliteten, skriver man i en artikel på Dagens Nyheter. Eftersom att vi skandinaver bor i den mörkaste delen av världen har vi fått ett stort intresse för belysning. Rätt ljus är väldigt viktigt för oss eftersom att vi utvecklat en känslighet för ljus. Man tror att hur vi ser på ljuset i hemmet har börjat ändras och kommer att ändras mer de kommande åren. Ljuset kommer inte längre vara på de mest traditionella ställen, utan vi kommer att väva in det under och i möbler med hjälp av led-lister.

Scroll to top