Do it yourself – renovera köket

Att renovera köket är dyrt och ofta ett krävande jobb som tar flera veckor. Om du inte har råd med hantverkare och dyrt material men ändå vill göra om i hemmets hjärta finns det tips på hur man får ett uppdaterat kök till en liten peng.

Köksrenoveringar är tidskrävande och kan kosta hundratusentals kronor. Men genom noggrann budgetering och en mängd kreativitet kan du skapa ett till synes nytt kök med små medel. Det krävs egentligen inte så mycket planering, så länge en klar stilbild finns. Börja med att se över ekonomin, om pengarna inte räcker kan det vara lämpligt att ta ett litet lån för renoveringen, det är trots allt en investering. Hos https://www.flexlimit.se/ får du direkt besked om ditt lån beviljas och du kan låna upp till 15 000 kronor till en låg ränta. Det är en registrerad och seriös långivare som följer stadgar satta av Konsumentverket.

DIY – Do it yourself

DIY är en trend som handlar om att återanvända och förnya, men främst om att göra det själv. Det är snällt mot miljön och kostar inte lika mycket som vanliga renoveringar. Genom att söka information om och besöka Stockholmsmässans utställningar om inredning, hus och hem kan man få gott om inspiration från aktuella trender som ger idéer till smarta lösningar. DIY är perfekt för dig som är kreativ, gillar att skapa och tänka lösningsinriktat. Det gäller att vara positiv, för en låg budget kräver mycket eget fixande. Men det kommer garanterat att bli mycket mer personligt när du får göra det själv.

Mindre åtgärder som gör stor skillnad

Det finns massor du kan göra som är inom ramen för din budget. Det som ger mest effekt på köket är att måla om skåpluckor och lådor. Det behöver inte vara så svårt, slipa lite lätt och använd sprayfärg eller vanlig färg, beroende på vilken struktur som önskas. Måla endast på utsidan och låt det torka ordentligt. Nästa steg kan vara att byta ut knoppar och handtag. Genom båttampar kan du enkelt skära till små handtag och knoppar i marin stil. Knyt en knut på varje bit och fäst i de gamla hålen på luckor och lådor. Färg överlag är ett bra knep, var inte rädd för att måla om allt möjligt. Med sprayfärg kan du göra om ljuskronan i taket, krukor, köksredskap – ja det mesta. Se bara till att använda en färg som är godkänd för inomhusbruk. Det viktigaste är att vara strukturerad och ha rätt inställning till DIY-projektet för att undvika missöden, läs mer om arga snickarens bästa tips.

Scroll to top