Säkra först, inred sen!

Går du i inredningstankar? Ja, då är du nog inte ensam. Till våren, och försommaren är det många som känner att det är dags att ta tag i saker. De får ny kraft av solens strålar och energi av de långa dagarna. Det många dock glömmer bort när de försvinner bort i inredningstankar är allt det praktiska som bör fungera innan man börjar med det roliga. Det är precis som när man var liten – man äter huvudrätten först, och sedan blir det efterrätt. Eller, inget lördagsgodis om du inte äter upp all mat. Man kan inte bara göra det roliga och förvänta sig att livet ska fungera, så är det bara.

Dags att säkra

Någonting som vissa, märkligt nog, glömmer bort – är att se till hemmets säkerhet. Och om man inte har ett hem som är helt säkert är det någonting man bör ta tag i snarast möjligt! För det första bör man skaffa ett riktigt bra inbrottslarm, eftersom det helt klart stoppar inbrottstjuven, och om han eller hon mot förmodan skulle lyckas ta sig in ändå – så hinner tjuven knappast långt innan polisen kommer efter att ha hört inbrottslarmet. Eller hur? Utöver det är det bra att se till så att hemmet har en stabil säkerhetsdörr, inbrottssäkra fönster och kanske en säkerhetskedja. Sen finns det ju annat att skydda sig mot, och se över för ett säkert boende, än just mot inbrott. Här är vad du bör kolla upp och införskaffa innan du fortsätter med dina inredningstankar:

  • Brandsläckare och brandvarnare. Eld är inte alls ovanligt i hem, och de är mycket som kan förstöras om man inte har sådant i hemmet. Trots detta är det många som saknar brandvarnare. Om du är orolig över att det inte ska vara snyggt kan vi lugna dig med att det numera finns mycket diskreta brandsläckare och varnare. Om inte annat kan du ju tänka på att det är bra mycket snyggare med en släckare än om det är fullt av aska efter en brand.
  • Försäkringar. Inte det roligaste att lösa men helt klart värt i längden. En försäkring gör att du kan minska ganska mycket av oro på om någonting skulle gå fel, eftersom de ofta löser i alla fall kostnaden. Sen är det väl klart att de inte kan ge tillbaka ovärderliga saker så som foton och dylik, men det kan ju självklart lindra med en ekonomisk klapp på axeln av försäkringskassan

Nu kan du inreda

När allt det här är klart kan du gå vidare till att leka med inredning. Och vet du vad, du kommer kunna sova med ett gått samvete trots att du lagt massvis av pengar på möbler och diverse saker, för nu vet du att oddsen att du blir av med dina saker är otroligt liten. Och, om du nu, mot förmodan, med inbrottslarm och brandsläckare, skulle bli av eller förstöra dina saker. Så kan du trösta dig med att du har en bra och ordentlig försäkring som gör att du får tillbaka varenda summa. Är det inte bra? Och visst känns det då roligare att inredningsshoppa? Det är nog så.

 

Scroll to top