En trendig altan

Det är lätt att få till en riktigt snygg och trendig altan. Inte nog med att de är härliga att åtnjuta långt in på hösten – en snygg altan ökar värdet på din bostad. Här får du veta allt om hur man bygger altanen till vad du ska inreda den med för att få den hetaste altanen i ditt grannskap! Glöm inte att inreda med frosttåliga växter på hösten, och att sätta ut fina lyktor på din altan på vintern. 

Vi får in många frågor var man kan köpa olika beståndsdelar till en altan. Här kan du hitta altanräcke med snygg och stilren karaktär och det är alltid dem vi rekommenderar. När du använder ett par riktigt stiliga altanräcken har du kommit långt med din inredning, för få saker är så trista som slitna och gamla altanräcken.

Så fixar du till din altantrendy porch

När du ska bygga en altan kan du ha följande saker i åtanke:

  • Vilket material ska du välja?
  • Hur stor ska altanen vara?
  • Vad vill du använda den till?

När du kommit underfund med dessa saker kan du ta tips från en riktig expert på altanbyggen här. Är du inte den händiga typen är förstås rekommendationen att låta hantverkare göra jobbet åt dig.

Nu är nästa steg att inreda den! Vi tycker att du ska satsa på att odla ätbart på din altan. Det är trendigt och det skadar inte att få lite extra grönsaker och örter till dina sallader. Dessutom är ätbara växter minst lika snygga som prydnadsväxter – så länge du inte vill fylla ut med lite vackra, och oätliga, pelargoner. Se också till att lägga ner lite tid och omsorg på val av möbler. Det är trist med en altan som ser eftersatt ut för att man sätter ut rangliga plastmöbler på den. Då är det på något sätt inte mödan värt. Investera hellre i ett par fina, vädertåliga möbler som du ändå kan vika ihop och ställa in för att öka livslängden på dem.

På hösten tycker vi du ska inreda med växter som tål frost. Murgröna, ljung och fjäderborstgräs är fina och håller sig oskadda även under lägre temperaturer.

Scroll to top