Skydda dina möbler och ägodelar

Ett hem är inte komplett utan i alla fall en riktigt fin möbel. Oavsett om det är en stol, ett bord eller en soffa, så har man just den möbeln bara för att få känna sig lite finare ibland. Denna möbel är ju inte köpt på någon av de vanliga möbelaffärerna, nej denna möbel är unik. Kanske är den värdefull och dyr i ett värde som inte kan räknas i pengar. En gåva från en gammal släkting, eller från en vän. Alla har vi just den där saken i vårt hem, som är lite extra värdefull.

Många tänker inte på att det finns ett värde i möbler. Att det bara är någonting man ska sitta i, eller ställa saker på. Men möbler är ju självklart någonting vi måste ha i hemmet, för annars skulle det inte vara ett hem. Då skulle det bara vara en tom lokal som vi spenderade lite tid i. Eller hur? Många tänker inte heller på möblernas värde när man ser till vad som tjuvar skulle ta om det blev inbrott. Det är konstigt, för självklart skulle en tjuv ta en möbel om man ser att den är av värde. I och för sig bör man ju alltid skydda sitt hem, oavsett om man ser till möbler eller inte. Alla har ju i alla fall någonting av värde, och det är ju aldrig kul att bli av med. Tyvärr är det ju så att inbrott inte är någonting ovanligt, och tjuvarna tar ju allt vad de kan få med sig. I en artikel från SvD har man skrivit om att bostadsinbrotten ökar, och det gör ju verkligen att man tar sig en funderare över hur säkert hemmet är. Bäst är att skaffa ett ett riktigt bra larm så tjuvarna inte kommer in, och om de gör det så larmas polis direkt. Larm från www.sectoralarm.se är att rekommendera oavsett vad i hemmet du vill skydda.

Förövrigt stod det i en annan artikel om hur trädgårdsmöbler stulits från Rosenlunds trädgård i Jönköping. Det är ju verkligen att gå lågt, och man undrar var världen tar vägen. Vidare kan man läsa att även två hönor och två grisar som var värda runt 8000 kr tagits. Det är ju verkligen helt galet!

För att skydda ditt hem mot saker som det här rekommenderas:

  • Ett bra larm och ett bra lås
  • Att komma överens med grannarna om att ha koll på varandras bostäder
  • Att bo i ett säkert område.
Scroll to top