Så ska en flyttstädning gå till

En flyttstädning brukar gå efter protokoll och det innebär att alla städbolag i regel tar med samma saker i städningen. När du ska anlita ett företag för att göra städningen finns det dock några saker du bör tänka på.

Rengöring koncept. Kvinna med golv mopp och hink med tvättvätskor, bakifrånEn flyttstädning ska vara betydligt mer noggrann än den städning du gör till vardags. När du flyttstädar ska du dra ut spisen och rengöra runt den, alla plåtar ska diskas och knopparna på spisen ska rengöras. Du ska också se till att taket är rent, alla lister ska rengöras och dessutom ska kyl och frys frostas ur och rengöras. Du kan inte bara slarvstäda och tro att det går igenom. Att inte lägga nog med tid på flyttstädningen kan innebära att du behöver betala ett flyttföretag som utför städningen. Det kan bli riktigt dyrt, speciellt om du inte har räknat med utgiften. När du ska anlita företag som sköter om städningen vid en flytt är det bra att be om en offert innan arbetet påbörjas.

”För att du ska veta vilken städfirma som är rätt för dig är det också klokt att jämföra olika offerter för städningen.”

Så hittar du rätt städfirma

När du ska anlita en städfirma som tar hand om din flyttstädning bör du se till att de verkligen kan sin sak. Du kan med fördel få be att få se det protokoll de arbetar efter under städningen. Då kan du se vilka punkter som ingår i städningen. Ibland kan det vara så att du måste betala extra för att företaget ska putsa fönster på en högre höjd. Ibland ingår inte heller rengöring av filter i diskmaskin, tvättmaskin och liknande. För att du ska veta vilken städfirma som är rätt för dig är det också klokt att jämföra olika offerter för städningen. På så sätt kan du se vad du verkligen får för pengarna. Dessutom bör du se till att du får någon garanti på arbetet. Om en hyresvärd inte godkänner företagets städning bör de göra om de punkterna det blir nedslag på utan extra kostnad.

Scroll to top