Intresse för inredning runt om i landet

Hus i småstad
Intresse för inredning förknippas ofta med storstadsregionerna, men är det något intresse som når betydligt längre än så, ja då är det just inredning. I storstäderna tillbringar människor en stor del av sin tid på väg till eller från sina arbeten, men på mindre orter är tiden som läggs på dessa resor mindre. Detta resulterar i att man tillbringar mer tid i sitt hem, och även har mer tid att lägga på inredning.

Inredning i Piteå

En annan fördel med att bo på en mindre ort är att det är lättare att få en bostad som är precis som man vill ha den. Priserna på villor, radhus och bostadsrätter är lägre i exempelvis Kristianstad än i Stockholm och Göteborg, och det är för det mesta lättare att hitta en hyresrätt också. Dessutom slipper man oftast att ge sig ut på andrahandsmarknaden.

Att köpa en villa och inreda den precis som man vill ha den är i Stockholm någonting man gör strax efter 30, när man blivit delägare i advokatfirman man arbetar på. I Piteå kan man göra samma sak i 20-årsåldern, medan man fortfarande pluggar.

Om man, precis som paret i tidningsartikeln, har en förkärlek för blanka ytor och färgen vitt kommer man dock märka att hemmet snart känns smutsigt om man inte städar det ofta. Och med tanke på intresset för inredning runt om i Sverige är det märkligt att städfirmorna som utför hemstädning än så länge är vanligast i storstadsregionerna. I Stockholm finns flera företag, bl.a. Hemmiljö, som man hittar på www.hemmiljo.se.

Scroll to top