Ett kök är inte bara ett kök

I flera år har köket varit ett rum som till syns skull endast används för matlagning, men som i verkligheten är så mycket mer. Det hör till exempel inte direkt till ovanligheten att köket blir mittpunkten vid en hemmafest eller annan tillställning i hemmet. Varför vi älskar att hänga i köket, är ännu ganska oklart – och den större frågan är väl egentligen varför köket inte har inretts efter hur det används? Köket handlar ju inte bara om matlagning, så varför inte fokusera inredningen, och göra det mer ”hängvänligt”? Kökets trend 2013 handlar mycket om mörka färger, du kan till exempel hitta svarta köksluckor på de flesta möbelaffärer runt om i landet – och det hör väl inte riktigt till det vanliga. Och även om det bara handlar om en mörk färg, är det en spännande detalj som bör omfamnas – och även första steget mot att ge köket en personlighet. I och med att sociala medier, som till exempel Instagram, har blivit så stort har även matkonst blivit en snygg inredningsdetalj i köket. Förhoppningsvis tar människor till sig den fantastiska trenden och sätter upp sina bilder och sin matkonst i köket – tänk bara vilket liv det kan ge. Man kan till och med använda bilderna som kakel, eller snarare istället för kakel. Det är väldigt personligt och spännande, antagligen kommer gästerna att gapa av förundran.

Göteborgs Posten har träffat en inredningsarkitekt som pratar varmt om det personliga kökets intrång:

– Det är detaljerna som gör det, små saker som profilerade lister eller hyllkonsoler med någon liten detalj gör stor skillnad för helhetsintrycket och känslan.

Glöm inte vitvarorna
Det är också viktigt att tänka på de vitvaror man har eller ska köpa, så att de passar in i det kök man vill ha. Om det exempelvis blir väldigt mycket detaljer, kanske det är bra att hålla just kylskåp och dylik enkelt vitt. Eller så skojar man till dessa också! Det är ju det som är det fina, det är helt valfritt – det viktigaste är att just din personlighet kommer fram! Och eftersom vi människor gärna hänger mycket i kök, kanske man ska ställa in en liten soffa eller en fåtölj? Det skulle garanterat göra succé på festen!

Scroll to top