Möblera med badkar i badrummet

Det finns flera anledningar till varför du bör möblera ditt badrum med badkar, det är både avslappnande och välgörande – men visste du att du även bränner lika många kalorier genom att bada som du gör när du ligger och njuter i ett badkar? Det låter som struntsnack, men det är faktiskt helt sant.

Funderar du på att renovera om i badrummet? Gör då plats för Badspecialistens bubbelbadkar om du kan, för det kommer nämligen göra dig riktigt gott. Varför då? Jo för nya rön har nämligen visat att du bränner lika många kalorier när du badar som du gör när du joggar. Det är något som Elle rapporterat och något som även Svenska Dagbladet snappat upp och valt att skriva om. Vad forskaren Steve Faulkner på Loughborough University upptäckt, vilket de båda tidningarna nu rapporterar om, är att det är lika kaloribrännande att bada varmt i ett härligt badkar som det är att ta en joggingtur, goda nyheter för oss som inte gillar löparskorna med andra ord. Så hur har han då kunnat fastställa detta? Jo, genom att låta sina patienter i en studie fått bada badkar i en timmes tid och sedan cykla i en timme, och båda sakerna ger samma resultat genom att då visa att man bränner kalorier på samma nivå. Men det är klart att man inte ska ersätta sin träning mot att ligga och lata sig i badet hela dagarna, det är nyttigt att gå ut på i alla fall en powerwalk då och nu – men det är ett bra argument för att vinna i striden mellan badkar och dusch vid en renovering av badrummet.

Så kan du inreda med badkar

Alla badrum är inte anpassade i sin storlek för att kunna få inte ett helt badkar där. Eller stämmer det verkligen? Något som tidningen Sköna Hem skriver om är faktiskt just tips på hur du inreder ett litet badrum med badkar, det finns nämligen massor av små varianter på marknaden att välja på utöver de störa badkarsschabraken. Här är några av deras tips:

  • Välj ett gjutjärnsbadkar om du har ont om plats, det är ofta mindre än vanliga kar.
  • Skapa en större känsla av rummet genom att kakla in badkaret.
  • Hörnbadkar är att föredra i små badrum, de tar betydligt mindre plats.
  • Platsbygg badrummets inredning för optimalt utnyttjande av hela ytan.
  • Sänk ned badkaret och kombinera dusch och bad på samma yta.

Det viktigaste du dock ska tänka på när du inreder ditt badrum med badkar är att anpassa rummet efter din smak och rummets storlek. Och tänk på att våga ta ut svängarna en aning! Måste toalett och rummet med badkar i verkligen vara samma eller kan du ha ett rum med endast toa och dusch och sedan ett helt avskilt med badkar och annan inredning för mysig badstund vara något för dig? Det är bara din fantasi som sätter gränserna!

Scroll to top