Ta med vintagekänslan hem

Att vi tycker om att klä oss i vintage och second hand är inget nytt. De senaste åren har denna trend fullkomligt exploderat och syns i såväl modemagasin som bloggar och på stan. En del väljer att handla begagnat för att det, för det mesta, är billigare än att handla nytt. Andra gör det ur miljösynpunkt, och åter andra har kommit att se det som en sport att fynda gamla designerplagg till riktiga pangpriser. Det är inte konstigt att den här trenden, som verkar ha kommit för att stanna, nu börjat smitta av sig på andra områden i våra liv. Ett av dem är inredning.

Allt fler väljer att vända sig till andra butiker än IKEA när det är dags att inreda ett hem. Många har tröttnat på den typiska skandinaviska stilen med vitt, vitt, vitt, ljust och fräscht och rena linjer. Man vill istället sätta en personlig prägel på sitt hem, och ett utmärkt sätt att göra det på är genom att handla äldre möbler. Sådana kan man hitta på till exempel loppisar, antikaffärer och på Internetsajter som Blocket eller Tradera. Här följer ett par tips, trix och råd för att få ett hem som andas vintage och personligt.

• Skåp, byråar och hyllor är utmärkt att handla second hand. De tillverkades ofta förr i tiden i mycket tåliga material, och om de är något slitna gör det ingenting – den looken är helrätt just nu!
• Hittar du en soffa eller en fåtölj du verkligen tycker om, men i ett tyg du inte är lika förtjust i, gråt då inte utan satsa på att klä om möbeln. Den blir som ny igen!
• Låt vintagekänslan följa med in i badrummet. Att ha en vintagelook på badrumsskåp och badkar skapar en mysig, gemytlig känsla.

Scroll to top