Ta hand om möblerna

Under en livstid samlar man på sig en hel del möbler. Efter diverse flyttar då man köper nytt, gåvor från andra och impulsköp har man ofta inte bara ett fullt möblerat hus utan också ett stort gäng ståendes på en vind eller i ett förråd. Ofta är det svårt att skiljas från dem eftersom man förknippar så mycket härliga gamla minnen med just den soffan eller det bordet. Därför är det viktigt att ta hand om dem så att de bevaras på bästa möjliga sätt.

Få fason på fläckar

Får du fläckar om du råkar spilla mat, dryck eller något annat på din möbel finns det en hel del fläckborttagningsmedel på marknaden. Använd dem! Det är alltid roligare att ha en snygg och fräsch möbel än en full med fläckar. Dock kan det ibland bara fungera med vanligt vatten. Har du en textil- eller trämöbel behövs det inte alltid några kemikalier utan det räcker att bara gnugga lite med en trasa som du tar vatten på. Dessutom är det lättare att behandla och få bort en fläck ju snabbare du gör det så den inte hinner gotta in sig i materialet. Har du lädermöbler blir de bara bättre och vackrare med åren men skydda det gärna från direkt solljus under längre perioder. Håll också damm och smuts borta från möbeln och rengör och smörj in den med tillhörande produkter. Fråga din återförsäljare hur du bäst tar hand om din lädermöbel. Välj rätt brandsläckare är kanske ett självklart men ett så viktigt tips. Många har inte ens en hemma och det skulle kunna sluta i att du aldrig någonsin får se en enda av dina möbler igen. En väldigt hemsk tanke.

Om det inte är något problem du kan fixa snabbt hemma så kan du alltid gå till en möbelkonservator som ser till att möbeln bevaras på bästa möjliga sätt.

Ta hand om dina möbler så kommer de ta hand om dig tillbaka.

Scroll to top