Glöm inte hallen!

När man inreder hemma är ett smart tips att inreda rum för rum, istället för att ge sig på hela hemmet på en gång, men ett ställe som ofta nedprioriteras är hallen. Men hallen är ju faktiskt det första rummet man kommer in i, så här är det viktigt att inreda smart och välkomnande!

Alla vet att köket är hemmets hjärta och att det är i badrummet som vi spenderar mest tid, men vad få tänker på är att det faktiskt är hallen som ger det första intrycket av hemmet – och alla vet att ett första intryck kan man inte gör två gånger! Så när du ska inreda i din nya lägenhet eller villa är detta ett rum en plats du bör lägga ner lite extra tid på.

Korta & enkla tips!

Ett smart tips är att alltid inreda hallen på ett sätt som gör att man alltid har fria ytor samtidigt som det ska finnas mycket plats att hänga av sig ytterkläderna på samt någonstans att ställa skorna så att allt inte hamnar huller om buller. Ett knep är att skaffa kombinationsmöbler med flera funktioner, så som exempelvis en kista som man lägger ner mössa, vantar och halsdukar i samtidigt som den kan användas som sittplats. Likväl bor man fokusera på vart man ska göra av alla ytterskor, i en familj kan det ju bli en hel del. Ett smart tips är att kika efter skohyllor i tyg eller plast som man enkelt kan hänga på insidan av garderobens dörr för att gömma undan de skor man inte använder just nu. Men det absolut bästa tipset för att inreda hallen så att den blir välkomnande är också det lättaste – köp en snygg matta med hälsningsfrasen ”Välkommen!” på. Den fungerar både för att torka smutsiga skor innan man kommer in och ger gäster en lite varmare känsla i bröstet när de är på besök!

Scroll to top