Skydd mot brand

En av de mest förödande sakerna som kan drabba ett hem är att det börjar brinna. Turligt nog finns många knep och produkter som man kan använda sig av för att förebygga och släcka en brand.

1181843-hot-doorway

Det finns en del saker som ett hem kan behöva skyddas mot och en utav dem är inbrott.

”Tyvärr är det ju så att inbrott inte är någonting ovanligt, och tjuvarna tar ju allt vad de kan få med sig.” Läs mer.

Men inbrott är faktiskt inte det värsta som ett hem kan råka ut för. En brand är oftast mycket mer förödande för huset och ägodelarna. Dessutom finns alltid en risk att någon människa faktiskt kommer till skada vid en brand. Den absolut vanligaste typen av brand är just branden i hemmet och enligt den här sidan, som är skapad av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, är det bästa sättet att skydda sig själv och sitt hem mot brand att investera i en brandvarnare, en brandfilt och en brandsläckare. Har man en brandvarnare är det bra att regelbundet testa den och eventuellt byta ut batterierna om det behövs. Den som även investerar i en brandsläckare och brandfilt kan faktiskt släcka mindre bränder helt på egen hand. Det gäller bara att veta hur man gör.

Tänk på detta

De allra vanligaste brandorsakerna i hus och lägenheter är sängrökning, bortglömda stearinljus, torrkokning och barn som leker med elden. Man kan alltså behöva tänka på att vara väldigt försiktig när man handskas med eld eller varma saker. Det kan också vara bra att sätta upp en lapp på ytterdörren som påminner en om att blåsa ut levande ljus och stänga av lampor som kan bli varma och antända.

Scroll to top