Renovera med sten

Hösten är på ingång men det är inget att deppa ihop för. Lägg istället energi och kärlek på det ställe som behandlar dig bäst: ditt hem. På hösten är det perfekt att påbörja en renovering för att slippa känna ångest över att sommaren är över, och njuta av hur allting växer sig nytt och snyggt.

En trend om växer sig starkare just nu är att renovera med sten. I en artikel från Svenska Dagbladet skriver man om det tunga naturmaterialet som är både lyxigt och lättanpassat. Oavsett om du renoverar kök, badrum, sovrum eller vardagsrum, är sten ett material vilket du borde överväga att använda dig av. I artikeln har de pratat med en arkitekt som använder sig av sten i sin möbelkollektion. Främst har hon skivor av marmor eller granit, men det förekommer också annat. Hon säger att hon gillar kontrasten, i att stenen är tung men ändå mjuk.

Stengolv

Om du är sugen på att renovera och snygga till i  hemmet, och kan tänka dig att arbeta med material så som sten bör du kika in stencentrum.se. De har koll på vad som gäller och hjälper dig mer än gärna att hitta rätt i ”stendjungeln”. Sen bör du kanske inte fastna i endast ett material, men det kanske man förstår själv. Att leka med olika (vilket även gäller de olika stenarterna) material ger ofta hemmet ett djup och variationen ger en personlighet. Det är när man drar sig ut från det klassiska och tråkiga, som man hittar sin stil och sin personlighet i hemmet. I en annan artikel har man skrivit om en lägenhet på Upplandsgatan i Stockholm. Det är en lägenhet med stor variation och klassisk inredning, den har till exempel stengolv vilket ger ett ”köpenhamnskt slitet intryck på ett trivsamt sätt”. Det är verkligen inspiration till dig som vill renovera!

Scroll to top