Soffbord för otursförföljda

Om man lyckas pricka in en jackpot så har man råd med vilka möbler som helst, och kan om man har riktig tur ed jackpotten köpa ett helt bohag från Svenskt Tenn. Men om man har en mer normal budget, så betyder det inte att man måste bo som en spartansk japan. Om man nu inte tycker att det är snyggt, vill säga.

Se upp för bedrägerier

En vanlig dödlig person med Kalle Anka-tur (d.v.s. ingen tur alls i exempelvis spel) kan köpa ett nytt soffbord på nätet. Det finns många sajter där det går att köpa möbler till ett bra pris. Man bör dock, som alltid när man gör affärer på nätet, förhålla sig lite skeptisk till de erbjudanden man stöter på. Om någon erbjuder dig ett nytt soffbord för 50 kronor, och vill att du ska skicka dina kontokortsuppgifter i ett mejl, då är det antagligen något som inte stämmer. Troligen rör det sig om ett försök att komma över uppgifter för att stjäla pengar. Så förhåll dig alltid skeptisk. Annars kan det gå för dig som för mannen i Skellefteå, som skulle köpa ett soffbord på Tradera.

Det var i slutet av maj som mannen hade hittat bordet han mycket gärna ville ha i sitt vardagsrum via en säljsajt på nätet. Han tog kontakt, fick löfte om leverans och betalade därefter in den begärda summan  på 1 350 kronor på säljarens bankkonto. Men nåt bord började aldrig dyka upp.

Om något verkar vara för bra för att vara sant, då är det oftast just osant.

Scroll to top